Wie/Wat is Van Essen Patent?

 

Agro BTCMissie

Het is onze missie om uw eigendom van patenten te beschermen en het maximale resultaat te halen uit uw intellectueel eigendom.

Een patent kan waarde toevoegen aan uw bedrijf op vele manieren. Wij denken graag mee om de mogelijkheden te onderzoeken. We kunnen een patentaanvraag indienen voor uw idee of een een mogelijke samenwerking onderzoeken met andere bedrijven om een patent te bemachtigen. Alles kan, Van Essen Patent heeft het waarschijnlijk al eerder gedaan in de afgelopen 26 jaar.

Wij kennen het gebied in en rondom patenten al meer dan 25 jaar. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van natuurkunde, mechanica en chemie. Denk hierbij aan energie, renewables, voeding, nanotechnologie, verpakkingen, (micro)reactors en optics.

Wij gebruiken moderne  en wereldwijd gebruikte patent management software. VAN ESSEN PATENT is gevestigd in Wageningen, ongeveer een uur rijden van het Europees Octrooi Bureau, het  Nederlands Octrooicentrum en de Dutch Patent Court in Den Haag.

Wat wij doen

Wij adviseren op het gebied van strategie en helpen bij het verkrijgen van patenten. Wij vechten ook door concurrenten verkregen patenten aan als zij u daarmee schaden.

Daarnaast helpen wij ook bij het voorkomen van inbreuk op uw patenten en ondersteunen bij inbreukprocedures tegen u/uw bedrijf.

Om potentiele kansen en bedreigingen op “Intellectual Property” (IP) vast te stellen, kunnen wij zogenaamde IP audits uitvoeren.

Wij geven lezingen en workshops over Intellectueel Eigendom aan bedrijven en diens verantwoordelijk medewerkers en onderzoekswetenschappers om meer bewustwording te creëren over kansen en valkuilen op het gebied van de bescherming van het Intellectueel Eigendom.

Een patent zonder strategie is in onze ogen geen patent. Wij helpen bij het vaststellen van de (corporate) strategie rondom uw patenten. Hiermee kunnen wij, als patentgemachtigden, de kennis van onze cliënten omzetten in waarde en overdraagbare assets. U en uw bedrijf komen hierdoor sterker in de markt te staan dan voorheen.

Visie

Wij geloven dat een gedegen IP-advies en weloverwogen aanvragen alleen gemaakt kunnen worden in nauwe samenwerking met onze cliënten. Wij bouwen een vertrouwensband met elkaar op. Wij geven heldere en eerlijke adviezen en schromen niet om te waarschuwen wanneer wij geloven dat verwachtingen niet realistisch zijn.

Voor de uitvoering, procedures en rechtszaken buiten Nederland, Europa of PCT werken wij samen met patentgemachtigden over de hele wereld. Deze zijn geselecteerd op kwaliteit, ervaring en bovenal op hun trackrecord.

Hetzelfde geldt voor handelsmerken, design en patentgeschillen, ook daar werken wij met specialisten over de hele wereld.

Dus…

Wanneer u op zoek bent naar een persoonlijke en doortastende benadering, naar patentgemachtigden met een no-nonsense B2B-aanpak, naar een adviseur met een frisse open blik, dan bent u bij ons aan het goede adres. Neem contact met ons op en dan verkennen wij graag met u hoe wij uw ideeën en uw bedrijf naar een nieuw en hoger niveau kunnen tillen.